Home Tips De 5 leukste steden om te studeren

De 5 leukste steden om te studeren

by admin

Op een gegeven moment kom je op een leeftijd dat je moet gaan kijken naar een vervolgstudie. Natuurlijk is dat heel lastig, omdat je tegenwoordig echt honderden opleidingen hebt waar je tussen kan kiezen. Je kunt niet alleen kiezen welke opleiding je wil, maar ook nog eens waar je deze wilt doen. Zelfs hier is weer veel keuze in en maakt het dus nog lastiger. Om jou een beetje te helpen hebben we voor jou de 5 leukste steden uitgekozen om te studeren. 

Amsterdam

Natuurlijk staat Amsterdam, onze hoofdstad, tussen dit mooie lijstje. Deze stad is nooit stil en is dus zeker een aanrader om te gaan studeren. Buiten dat worden de meeste opleidingen ook standaard in Amsterdam aangeboden. Overigens is Amsterdam ook wel de duurste stad om te studeren. Je kunt naast je studie wel gemakkelijk een bijbaan in Amsterdam vinden. Dit komt simpelweg omdat het een internationale stad is die graag enthousiaste studenten aanneemt. Hierdoor kan je makkelijker wat extra geld bijverdienen, waardoor het studentenleven nog leuker wordt!

Groningen

Misschien is dit wel de meest bruisende studentenstad van heel Nederland. Ze hebben namelijk voor iedereen de perfecte uitgaansgelegenheden. Daarnaast staan de hogescholen en universiteiten in Groningen heel hoog aangeschreven. Dit komt vooral omdat ze niet alleen veel, maar ook snelle en sterke master- en bacheloropleidingen aanbieden. Ook garanderen ze je een goede start op de arbeidsmarkt. 

Utrecht

Een andere stad waar je zeker naar moet kijken is Utrecht. Ook hier is het uitgaansleven heel actief en worden er heel veel opleidingen aangeboden. De centrale plek is voornamelijk een groot pluspunt van de stad Utrecht. Deze prachtige stad ligt in het midden van ons land waardoor je ver van huis zit, maar eigenlijk toch ook weer heel dichtbij. 

Leiden 

Leiden had je misschien niet zien aankomen, maar behoort zeker toch wel in onze top 5 van leukste steden om te studeren. Leiden staat ook wel bekend om de vele studentenverenigingen. Als jij dit leuk vindt en je graag bij een studentenvereniging wilt, is Leiden zeker wel de moeite waard om je studie te volgen.

Nijmegen

De laatste stad van dit lijstje is Nijmegen. Nijmegen is de oudste stad van Nederland, maar is nog steeds heel bruisend. Het is een geweldige stad als jij een beetje van afwisseling houdt. Nijmegen beschikt namelijk over mooie oude gebouwen, maar bijvoorbeeld ook over de nieuwste en hipste uitgaansgelegenheden. 

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept