Home Meubels Waar moet een goede bureaustoel aan voldoen?

Waar moet een goede bureaustoel aan voldoen?

by admin

Je bent je werkplek opnieuw aan het inrichten. Een mooi nieuw, groot en ruim bureau uiteraard met een groot computer scherm erop. Maar nu nog de stoel. Er zijn zoveel soorten en maten en sommige nog mooier dan andere. Kortom je bent op zoek naar de ideale bureaustoel. Vergeet het maar die vind je niet. Deze bestaat namelijk niet omdat ieder lichaam anders is. Je kan alleen spreken van de beste bureaustoel voor jou welke misschien totaal niet geschikt is voor jou buurman.

Echter is de comfort net als bij design meubels een erg belangrijk aandachtspunt. Je kunt een nog zo’n mooie stoel kopen maar als hij niet lekker zit is hij totaal waardeloos. Wat een goede stoel moet hebben is een breed scala aan instelmogelijkheden. Een bureaustoel is daarom ook pas goed als deze ook op jou is afgesteld. Om je hierbij te helpen hebben we hieronder een aantal aandachtspuntjes op rij gezet.

1. Bepaal een goede hoogte

Ga op je stoel zitten en zet je voeten op de grond. Het is de bedoeling om ongeveer een hoek van 90 graden aan te houden voor je knieeen. Hierdoor ontlast je namelijk je bovenbenen

2. Zitdiepte

Net als bij de goede hoogte zorgt ook de juiste diepte voor de ontlasting van je bovenbenen. De zitting mag nooit in je knieholte zitten. Als dit goed is dan heb je de ideale diepte ingesteld.

3. De juiste stand voor de rugleuning

Voor het instellen van de rugleuning is het belangrijk dat je hoofd in een recht positie komt zodat je rechtvooruit kijkt. Uiteraard moet je hierbij ook met je scherm rekening houden. Zorg ervoor dat de bovenkant van je scherm gelijk staat met de bovenkant van je hoofd. De rugleuning heeft naast je hoofd ook betrekking op je nek, schouders en onderrug.

4. De armsteunen

De armsteunen ontlasten je nekspieren en bieden steun aan de nekspieren. Een te lage armsteen ondersteunt niet voldoende en een te hoge duwt de schouder omhoog. Een te hoge armsteun zorgt voor het extra aanspannen van de nekspieren. De armsteunen is het lastigste en hier moet je dan ook naar zoeken. Let echter niet alleen op de hoogte van je bureau. Vaak worden de armsteunen namelijk zo ingesteld ze onder het bureau passen echter dit is niet de bedoeling.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept