Home Meubels Nederlandse design meubels

Nederlandse design meubels

by admin

Design meubels dienen in eerste instantie natuurlijk in een behoefte te voorzien, maar daarnaast is het natuurlijk wel belangrijk dat de meubels er natuurlijk ook goed uit zien. Daarom zijn er dan ook dagelijks duizenden designers bezig om meubels te optimaliseren, qua look maar natuurlijk ook wat betreft gebruik (ladegeleiders en softclose) en duurzaamheid. Ook in Nederland kennen we veel designers die hier mee bezig zijn. De producten welke uit ons koude kikkerlandje komen worden vaak ‘Dutch design’ genoemd. Ongeveer vanaf de jaren tachtig staat ook Nederland bekend om zijn mooie design meubels. Denk hierbij aan namen als Berlage, Gerrit Rietveld en Mondriaan.

De contempary Dutch design kwam in de jaren 80 echt tot bloei. Na deze periode stond Nederland vooral bekend om de grafische vormgeving en in het begin van de jaren 90 werd Dutch design ineens wereldberoemd door de 85 Lamps van Rody Graumans en daarnaast ook met de Chest of drawer van Tejo Remy. Tegenwoordig heb je ook weer vele bekende Nederlandse meubeldesigners die voor een merk staan. Zo is er bijvoorbeeld Moooi, Studio Job, NgispeN en Pol’s Potten.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept