Home Design interieur Wat is design?

Wat is design?

by admin

In de zeventiende eeuw werd de Engelse term ‘’design’’ gebruikt als het ging om een soort van plan van een kunstwerk. Het woord ‘’design’’ stamt af van het Latijnse woord ”designare” wat zoiets betekend als tekenen, tonen en aanduiden. Tegenwoordig wordt voor een preciezere vorm vaak woorden toegevoegd aan design zoals graphic design, product design enz.

Pas na de tweede wereldoorlog kom je het woord design tegen in Europa en in de jaren zestig neemt het woord echt betekenis aan. ‘’Design’’ gaat vanaf dan niet alleen meer om het pure tekenen maar het woord beschrijft al meer objecten die een design-stijl hebben. In de jaren 80 wordt het woord nogal overgemedialiseerd en wordt haast ieder meubel of mooi vormgegeven object ‘’design’’ genoemd, zelfs spullen van de Ikea. Pas midden jaren 90 doet het woord zijn herintrede en heeft het een meer bescheiden imago, design wordt meer als exclusief gezien.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept