Home Wonen Zo investeer je in duurzame meubels! 

Zo investeer je in duurzame meubels! 

by admin

Iedereen hecht steeds meer waarde aan duurzaamheid en het milieu. Wil jij ook graag iets doen voor het milieu, maar weet je niet zo goed wat? Een erg goede manier om je steentje bij te dragen is door te kiezen voor een duurzaam interieur bij bijvoorbeeld Studio9Design. Daar brengen ze oude meubels weer helemaal tot leven en dat is natuurlijk top. In dit artikel lees je hoe jij ook kunt investeren in duurzame meubels. Lees dus zeker verder als je nieuwsgierig bent. 

Wat zijn duurzame meubels? 

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je huis en sfeervol en mooi uitziet. Je wilt dus dat het duurzaam, maar ook mooi is. Dit kan! Er zijn heel wat meubels aanbieders die meubels hebben die er erg mooi uitzien en ook nog eens duurzaam zijn. Studio Nine Design nabij Roosendaal is daar een goed voorbeeld van. 

Wanneer zijn meubels duurzaam? 

Meubels kunnen op verschillende manieren duurzaam en minder uitputtend voor het milieu zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan meubels die gemaakt zijn van gecertificeerd hout, teakhout bijvoorbeeld. Deze houtsoort komt uit een duurzamer beheerd bos. Ook kan het zijn dat meubels tweedehands zijn en dan worden opgeknapt. Ze zien er dan weer nieuw uit en gaan weer lang mee zonder dat er allemaal nieuwe grondstoffen gebruikt worden bij het maken van de meubels!

Het is beter voor het milieu!

Het is voor een groot gedeelte van de mensen best wel lastig om elke dag weer rekening te houden met het milieu en je keuzes zo duurzaam mogelijk te maken. Je eetpatroon veranderen gaat bijvoorbeeld best lastig. Ook is het voor veel mensen nog heel handig om toch weer de auto te pakken elke dag. Om toch wat te doen voor het milieu zonder dat het heel lastig is, kun je voor een duurzaam interieur gaan! Het kost je minder tijd, maar kan toch een groot verschil maken als iedereen dit doet. Meubels die duurzaam worden geproduceerd hebben namelijk zo min mogelijk verspilde grondstoffen. Dit is van belang aangezien bepaalde grondstoffen steeds schaarser worden, zoals vele soorten hout.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept