Home Wonen Tips voor het goed inrichten van je huis

Tips voor het goed inrichten van je huis

by admin

Is het eindelijk zo ver en heb je de sleutels gekregen van je eerste eigen woning of zijn de gesprekken met een verkoopmakelaar in de laatste fase? Dan kan je eens gaan nadenken over hoe je alle kamers van de woning wilt gaan inrichten. Je zult misschien wel een deel van de inboedel van de vorige woning meenemen, het kost immers veel geld om in één keer een heel nieuw interieur aan te schaffen. Toch is het alvast handig om stil te gaan staan en jezelf de vraag te stellen welke stijl, kleuren en materialen je wilt gaan gebruiken voor het inrichten van je huis. Huizenbemiddelaar Zundert, uw makelaar in Zundert geeft een aantal tips waar je goed op moet letten

Kijk goed rond voor inspiratie!

Inspiratie is natuurlijk belangrijk om zelf op goede ideeën te komen, gelukkig heb je heel veel plekken waar je voor inrichting inspiratie kunt kijken. Je hebt veel magazines die hierover gaan, en je hebt op het internet ontelbare interieur blogs, websites en moodboards. Hierin vindt je de leukste woonideeën en tips, ook het bezoeken van een woonwinkel wordt altijd aangeraden omdat het in het echt toch altijd nét wat anders is. 

Verzamel al je woonideeën

Probeer foto’s te maken in woonwinkels of van magazines en maak screenshots of sla afbeeldingen op wanneer je online iets leuks terugvindt. Dit kan je daarna allemaal samenvoegen in een eigen moodboard, natuurlijk kan je dit via knip- en plakwerk nog op de ouderwetse manier doen maar tegenwoordig heb je met Pinterest een perfecte app waar je alle foto’s kunt verzamelen. Een moodboard is handig omdat je zo ook makkelijker bepaalde stijlen, kleuren en materialen met elkaar kunt vergelijken en misschien lukt het je om zelf leuke combinaties tussen meerdere foto’s te maken. 

Kijk kritisch naar de indeling van de ruimtes

Uiteindelijk is de indeling van alle kamers net zo belangrijk als de gebruikte kleuren en materialen, kijk hier dan ook kritisch na. Het is goed om bij elke ruimte goed na te denken waar je hem voor gaat gebruiken en hoe je hem wilt indelen, controleer eventueel ook of er nog extra ruimte gecreëerd kan worden door bijvoorbeeld een muur weg te halen. Als je keuken en je woonkamer bijvoorbeeld door een niet-dragende muur van elkaar worden gescheiden, kan je erg veel aan ruimte en afhankelijk van de plaatsing van de ramen aan lichtinval winnen.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept