Home Wonen Stormschade, wat te doen?

Stormschade, wat te doen?

by admin

Niemand zit op stormschade te wachten maar helaas is dit overmacht. Na een nacht veel wind en regen kan het zomaar dat er iets op je dak is gevallen. Wat nu? In dit blog ga ik je proberen te helpen met een aantal tips.

Tip 1: Kijk voor lekkages

Een van de meest voorkomende gevolgen van een storm is een lekkage. Een lekkage kan nog veel meer schade aanbrengen aan je huis dan de storm zelf dus het is heel belangrijk dat je snel op zoek gaat naar eventuele lekkages. Wanneer je een lekkage hebt gevonden is het belangrijk dat je de lekkage meteen opvangt. Wanneer je het laat zitten zal het water in je vloer trekken en de vloeren krom maken. Daarnaast kan er van alles gaan rotten en dit zal resulteren in veel meer kosten. Vang het dus zo snel mogelijk op.

Tip 2: Kijk of je de schade zelf kan verhelpen

Stormschade kan helaas best duur zijn om te repareren, als je er niet voor verzekerd bent kan het best een klap zijn. Daarom kan het goed zijn om eerst zelf te kijken wat de schade is. Mocht dit alleen een dakpan zijn die gebroken is kan je dit namelijk gemakkelijk zelf repareren. Doe dit wel op een veilige manier en alleen als je weet wat je aan het doen bent. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan meteen contact op met een dakdekker voor Dakreparatie Woerden.

Tip 3: Huur een dakdekker in

Als laatste is het verstandig om een dakdekker in te huren, vooral als de schade heeft gezorgd voor lekkages. Dit moet namelijk zo snel mogelijk opgelost worden om andere schade te voorkomen. Een dakdekker kan je dak op een professionele manier repareren en dan ben jij uit de zorgen. Kijk in je eigen regio naar Dakdekkers Nederland en maak hierbij je eigen keuze.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept