Home Design interieur Populariteit van Danish Design

Populariteit van Danish Design

by admin

Denemarken staat al vele jaren bekend om haar designproducten met strakke en mooie designs van hoge kwaliteit. Iedereen is bijvoorbeeld wel bekend met het Deense audiomerk Bang & Olufsen dat zich al jaren weet te onderscheiden met strakke elektronica design producten.

Een welbekende Deense designer is Hans J. Wegner. Wegner was een Deense ontwerper die werkte volgens de stelregel dat al zijn ontwerpen simpel en functioneel moesten zijn. Hierbij liet hij, naar eigen zeggen  in zijn ontwerpen dingen met zorg weg.

In het huidige Deens design ziet men nog steeds dat op deze manier aan de basis van vele ontwerpen is. Waar Wegner voornamelijk meubels ontwierp zijn Deense ontwerpers nu op vele vlakken thuis. Er worden producten zoals telefoons, horloges, huisinrichting, keukenspullen en kleding ontworpen. Allerlei gebruiksvoorwerpen waar mensen dagelijks mee in aanraking komen worden ook in een stijlvol Deens ontwerp ontwikkeld.

De term Danish design wordt veelal gebruikt en ook in Nederland zijn er ontwerpers die volgens deze principes werken zoals de sieraden van Pilgrim of het stijlvolle keukengerei van Joseph en Joseph.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept