Home Wonen Kaarslicht maakt sfeer

Kaarslicht maakt sfeer

by admin

Vroeger was het gebruik van kaarslicht noodzakelijk, nu is het vooral voor veel mensen een sfeermaker. Natuurlijk kent de kaars vele nadelen tegenover een lamp. Het vlammetje geeft maar weinig licht en is beïnvloedbaar door de wind. Toch is de kwaliteit van een kaars nog nooit zo hoog geweest als tegenwoordig. Door de jaren heen heeft de mens de kaars onder handen genomen en zijn er allerlei verschillende manieren en hulpmiddelen bedacht om het kaarslicht optimaal te benutten.

Vooral in deze donkere maanden zijn de kaarsen niet aan te slepen. Niet alleen geven kaarsen sfeer door het warme licht maar zeker ook door het bewegende vlammetje. Daarnaast bestaan er tegenwoordig bijvoorbeeld ook geurkaarsen waardoor je woning ook nog eens heerlijk gaat ruiken als je een kaarsje aan steekt. De beste kaarsen zijn tegenwoordig gemaakt van paraffine en bijenwas, die branden helemaal op. Als je gebruik maakt van dikke kaarsen kun je deze de eerste keer een flink aantal uren laten branden om een goede smelting te bewerkstelligen.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept