Home Wonen Hoe maak je de tuin winterklaar?

Hoe maak je de tuin winterklaar?

by admin

Als het op de winter aankomt, is het koud, sneeuwt het en regent het vaak. Het betekent dat je je tuin moet voorbereiden. In tegenstelling tot lentetaken, moet je hard werken om de tuin te onderhouden. De meeste planten, vooral heesters en vaste planten, lijden aan ziekten. Naast het voorbereiden van de bodem, moet je er ook voor zorgen dat je planten en bomen in de winter veilig zijn. Ook moet je zorgen dat het tuingereedschap en andere dingen goed worden opgeborgen. Voor het opbergen van de tuinspullen is het aan te raden om een ​​tuinschuur van De Hoeve Buitenleven te plaatsen, die al je materiaal in alle seizoenen kan beschermen. Dus hoe maak je de tuin klaar voor de winter? Hier zijn enkele tips om je te helpen je tuin winterklaar te maken.

Verwijder wat planten en snij vaste planten weg

In je tuin zijn er planten die steeds hoger worden. Als de winter eraan komt, kun je wat planten verwijderen. Het zal ervoor zorgen dat je minder werk hebt om de planten in de winter te onderhouden. Daarom kun je de bladeren met zwarte vlekken, echte meeldauw en roest verwijderen. Daarnaast kun je de zieke vaste planten ook snoeien. Het is nuttig om de andere planten gezond te laten groeien. Zorg ervoor dat je ze niet verwerkt tot compost omdat de bladeren waarschijnlijk ziek zijn. Als je een tuinhuis hebt, kun je het ook opruimen om alle materiaal op te bergen.

Snijd de dode takken weg

Voordat de winter komt, moet je alle takken van je struiken controleren. Als je merkt dat er dode takken zijn, moet je ze wegsnijden omdat ze in de winter schadelijk zullen zijn. De takken kunnen altijd en overal naar beneden vallen. Vind je de snoeirozen echter in de takken, dan moet je even ophouden. Dat komt omdat ze nog tot het voorjaar kunnen groeien.

Maak de bladeren van je tuinen schoon

Nadat je de dode takken en enkele bladeren hebt gekapt, moet je de bladeren verwijderen. Het wordt echter aanbevolen om de bladeren te filteren die niet door de ziekte zijn aangetast. Het kan worden gebruikt als wintermulch. De mulch is goed voor het beschermen van planten in de winter. Je kunt de mulch rond planten leggen. De mulch werkt als een isolator zodat de warmte en vochtigheid in de bodem behouden blijven. Het wordt ook gebruikt om het wortelstelsel van planten te beschermen tegen koude temperaturen. Ook de overgebleven bladeren moet je in het vroege voorjaar verwijderen omdat ze tot nieuwe groei kunnen leiden.

Bedek de planten indien nodig

Ten slotte moet je de bovenkant van de plant afdekken met een oude deken, grote doek of plastic tent. Als je planten moet beschermen tegen zeer koude nachten, is een eenvoudige hoes zoals een oude deken niet voldoende. Je kunt het materiaal kiezen waarmee je de plant wilt afdekken. Open de afdekking zo wijd mogelijk, zodat hij de bladeren of takken niet raakt. Om de hoes te beschermen tegen beschadiging, kun je palen plaatsen. Hierdoor wordt de hoes niet beschadigd door de planten. Overdag kun je de afdekking eraf halen zodat de plant licht en lucht kan krijgen.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept