Home Wonen De veranda: ideale zitplek in zomer en winter

De veranda: ideale zitplek in zomer en winter

by admin

Een veranda is heerlijk om in te relaxen, wanneer je de tuin veel te warm of juist te koud vindt. Je zit er onder een afdak, uit de wind en hebt toch het gevoel dat je buiten zit. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw veranda ook de rustplek wordt waar je naar zoekt? Wij geven je een aantal tips, zodat jouw veranda straks de ultieme spot is om zomers en winters in door te brengen.

Glazen schuifwand

Je wilt natuurlijk dat je jouw tuin in kunt kijken, wanneer je in de veranda zit. Daarom kun je het beste een glazen schuifwand voor je veranda kopen, want zo kun je alles zien. Daarnaast zijn deze erg fijn in de winter, omdat de glazen wanden de zon goed doorlaat. Hierdoor wordt de veranda lekker opgewarmd en de warmte blijft goed hangen, want de glazen wanden isoleren goed. Daarnaast is de isolerende werking ook ideaal om lawaaioverlast te verminderen.

De juiste meubelen kiezen

Het kiezen van de juiste meubelen is erg belangrijk, want zo geef je je veranda een bepaalde sfeer en uitstraling. Wanneer je een relaxte uitstraling zoekt, dan zijn lounge meubelen ideaal. Je kunt voor de veranda tuinmeubelen kiezen, zodat het echt een onderdeel van je tuin wordt. Een hoek loungebank is een erg leuke en gezellig uitziende optie voor in een veranda. Ook een hangstoel staat erg leuk en is een fijn meubel om in te zitten, bijvoorbeeld voor het lezen van een boek. Het zit namelijk heel ontspannen, zodat jij ook heerlijk kunt ontspannen in je veranda.

Kies een stijl die bij je past

Om je veranda helemaal naar jouw smaak in te richten, is het belangrijk dat deze ook bij je past. Je kunt hiervoor kijken naar de stijl van je tuin, maar ook van je interieur in huis. Bij een Ibiza-stijl tuin past bijvoorbeeld een veranda met lichte meubels heel leuk. Wil je de rustgevende uitstraling van je veranda centraal stellen, zorg dan dat je niet te veel meubels en accessoires in de veranda plaatst. Dit geeft al snel een rommelige en chaotische indruk, waardoor het ontspannen gevoel moeilijk te vinden is.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept