Home Wonen 4 verschillende tuinstijlen uitgelicht

4 verschillende tuinstijlen uitgelicht

by admin

Er zijn erg veel verschillende tuinstijlen waar je voor kunt kiezen. Net als bij de inrichting van je huis, kan je ook buiten uit verschillende bekende en minder bekende stijlen kiezen. Wij laten je hier zien wat de meest bekende tuinstijlen zijn. 

Het vakantiegevoel

Een tuin in het mediterrane thema haalt de sfeer van de Middellandse zee naar jouw eigen tuin. Elementen waaraan je kunt denken bij een mediterrane tuin zijn een veranda, pergola en een patio. Ook de beplanting speelt een grote rol. Wintergroene planten zoals Portugese laurier en wintergroen eik passen hier erg goed in, maar ook lavendel en olijf staan er mooi bij. Tuinontwerpbureau Luijendijk kan perfect een tuin in het mediterrane thema voor jou realiseren. 

De natuurlijke tuin

Een natuurlijke en wilde tuin kan voor sommige mensen ultieme ontspanning geven. Ook valt er van alles te ontdekken en te zien in een wat wildere tuin. Er staan vaak veel verschillende plantensoorten in en ook staat een plas met water of een vijver erg leuk in een natuurlijke tuin. Daarmee trek je ook nog eens veel vlinders en vogels naar je tuin. Een goed opgezette natuurlijke tuin heeft ook vrij weinig onderhoud nodig. 

Een Engelse cottagetuin

Een Engelse cottagetuin is een romantische tuin die vol staat met bloemen. Wanneer je voor deze stijl gaat, moet je wel graag in de tuin willen werken, want hoe spontaan deze tuin er ook uitziet; er gaat heel wat werk in zitten. De Engelse cottagetuin komt heel natuurlijk en spontaan over, maar de beplanting is heel nauwkeurig samengesteld. 

Minimalistische tuin

Tot rust komen na een drukke werkdag of werkweek kan perfect in een strakke, moderne en minimalistische tuin. Een tuin met een overzichtelijke indeling en een lage onderhoudsbehoefte is wat bij die behoefte past. Hier horen ook klussen bij die voor beginnende tuinders makkelijk zijn uit te voeren. Dit zijn allemaal dingen waarom mensen tegenwoordig vaak voor een moderne tuin kiezen. Met een paar relaxte zitplekken vormt de tuin een oase van rust en ontspanning.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept