Home Tips Stappenplan voor het uitzoeken van een haard

Stappenplan voor het uitzoeken van een haard

by admin

Een kachel zorgt ervoor dat je thuis helemaal tot rust kunt komen. Door de warme gloed, de houtgeur en het knetterende vuur kun je volledig ontspannen. Een kachel in de woonkamer is vaak een echte sfeermaker. Het aanschaffen van een kachel doe je niet zomaar, het is belangrijk om je zoektocht goed voorbereid te beginnen. Als je de volgende stappen volgt, ben je op de goede weg. 

Een haard in jouw huis 

Het is verstandig om eerst na te gaan of een houtkachel wel in jouw huis past. Je hebt bijvoorbeeld wel een schoorsteen of rookkanaal nodig. Als het mogelijk is om een rookkanaal naar buiten te trekken, is het ook slim om te bepalen waar je de kachel wilt plaatsen. Vaak kiezen mensen voor een haard in de woonkamer, maar het is ook mogelijk om een haard te plaatsen in de keuken, badkamer of slaapkamer. Houd er daarnaast ook rekening mee dat je regelmatig hout moet kopen voor jouw haard, bijvoorbeeld via www.haardhout-goldenflame.nl.

Kosten voor het aanschaffen van een kachel 

Houtkachels zijn in verschillende prijsklassen te verkrijgen. De prijzen variëren van duizend euro tot wel vijfduizend euro. Zorg dat je vooraf bepaald hebt wat jouw budget is en houd je hier ook aan. Dan weet je precies welke kachels binnen jouw mogelijkheden passen en kun je op zoek gaan naar een kachel die aansluit op jouw wensen. 

Soorten houtkachels 

Het is belangrijk om te weten welke soort kachel je in je woning wilt plaatsen. Er zijn veel verschillende soorten kachels, zoals speksteenkachels, stalen kachels, tegelkachels en gietijzeren houtkachels. Ga ook na hoe groot jouw kachel moet zijn en houdt hierbij rekening dat je meer betaalt voor een grotere kachel met meer vermogen.

Kachel aanschaffen

Als je eenmaal weet wat je wilt, kan de zoektocht naar een kachel beginnen. Ga eens kijken in verschillende showrooms zodat je een goed beeld krijgt van het aanbod van verschillende winkels. En denk niet alleen aan de aanschaf van de kachel zelf, maar ook aan het haardhout, de aanmaakblokjes en hittebestendige handschoenen. Zo kun je direct na de aanschaf van de kachel aan de slag met stoken! 

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept