Home Besparen 4 tips voor ouderen en het kiezen van de juiste verzekering

4 tips voor ouderen en het kiezen van de juiste verzekering

by admin
Vanaf 12 november kun je weer overstappen naar een andere zorgverzekering

Een goede zorgverzekering is natuurlijk voor iedereen enorm belangrijk. Voor ouderen is dit echter nog een klein beetje belangrijker, zij zijn namelijk een kwetsbare groep, die makkelijker wat opdoen.

Ouderen kunnen veel baat hebben bij een zorgverzekering die hen zo goed mogelijk beschermt wanneer er een ongeluk gebeurt, of een ziekte zich voordoet. Ook bepaalde hulpmiddelen voor ouderen kunnen soms deels of helemaal vergoed worden. Het kiezen van de juiste verzekering kan behoorlijk lastig zijn. Wil je wat besparen of wat meer uitgeven voor meer zorg. Naast de tips die we je hieronder geven, kun je hier (in drie stappen de juiste zorgverzekering) nog een aantal tips vinden die je ook nog helpen bij het kiezen van een goede zorgverzekering.

Vergelijk verschillende verzekeringen

Maak een lijstje van verzekeringen waar je wel interesse in hebt en vergelijk deze met elkaar. Kijk naar de prijs, maar kijk ook naar andere dingen (die noemen we hieronder). Door verschillende verzekeringen te vergelijken weet je zeker dat je de juiste keuze maakt, wanneer je eenmaal kiest.

Let op de voorwaarden

Als het gaat om de basiszorgverzekering, zijn verzekeraars verplicht om iedereen te accepteren, ongeacht je leeftijd dus. Dit geldt echter niet voor de aanvullende verzekeringen. Wanneer je dus op zoek gaat naar een zorgverzekering voor ouderen, kunnen zorgverzekeraars voorwaarden stellen door middel van medische selectie. Er zijn ook zorgverzekeraars die dit niet doen, check daarom dus even welke verzekeraar dit wel doet en welke dit niet doet.

Wel of geen aanvullende verzekering?

Niet iedereen heeft dezelfde behoeftes wat betreft een zorgverzekering. Iedereen wordt immers ook anders oud. Wanneer het gaat om een aanvullende verzekering binnen je zorgverzekering, kun je dus beter eerst goed nagaan welke aanvullende verzekeringen je nodig hebt. Kies dus ook niet voor de meest complete dekking als dat niet nodig is.

Luister naar anderen

Ga eens even Googelen. Zoek naar reviews over de zorgverzekeringen die je op je lijstje hebt staan. Kijk goed wat anderen zeggen over deze zorgverzekeringen. Verder kun je online natuurlijk ook vinden wat bijvoorbeeld de meest gekozen aanvullende verzekering voor ouderen is, de kans is dan groot dat jij die verzekering ook nodig hebt. Vaak kiezen ouderen bijvoorbeeld voor een zorgverzekering die dingen als fysiotherapie dekken, met een eigen bijdrage voor een gehoorapparaat en vergoeding voor een bril.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept