Home Meubels Waarom we massaal meubelboulevards bezoeken tijdens Pasen.

Waarom we massaal meubelboulevards bezoeken tijdens Pasen.

by admin

Tweede paasdag is van oudsher uit al de dag bij uitstek voor het bezoeken van meubelwinkels Duizenden Nederlanders stromen woonboulevards af op zoek naar design meubels, een nieuwe slaapkamer of leuke accessoires voor in je vakantiehuis. Afgelopen tweede paasdag was bijvoorbeeld Woonmall Alexandrium in Rotterdam alleen al goed voor meer dan 15.000 bezoekers.

De reden van de massale tocht naar de woonboulevards is voor velen een raadsel. Het beeld van files, overvolle parkeerplaatsen, lange rijen, en huilende kinderen maken niemand vrolijk. De hoofdreden voor vele zullen de fikse kortingen zijn die gehanteerd worden tijdens de paasdagen. Daarnaast is het een dag dat de consument veel vrij tijd heeft, en waar er niet veel winkels open zijn. Het kan dus ook simpelweg een gebrek aan creativiteit zijn. Opvallend feit is wel dat het bezoeken van meubelwinkels iets puur Nederlands is. In landen als Duitsland of Frankrijk zijn hele andere rituelen herkenbaar tijdens Pasen.

Relevante berichten

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept